Category Archives: Resor till Malta

Malta september

Det händer massvis kul i Malta under september månad. Sommaren håller i sig väldigt bra och temperaturerna sjunker inte riktigt ännu. September på Malta räknas som en sommarmånad och därför har Malta även denna månad massvis av turister från Sverige och många andra länder i världen.

Väder i September

september maltaDu som turist bör verkligen inte oroa dig för att inte uppleva värmen och solen när du åker i september. Det är främst framemot oktober som det börjar att bli något kallare och man förstår att vi rör oss mot kallare tider. I september så kan du fortfarande besöka vackra stränder med både klippor och sand som underlag. Se till att du inte glömmer av att packa med dig solkrämen bara, den kommer verkligen att behövas!

Att göra i September?

Det finns givetvis massvis med saker och aktiviteter som du kan sysselsätta dig med under månaden. T.ex. kommer stora och mäktiga musikevent och festivaler att gå av stapeln under månaden. Det kommer finnas vin och mat festivaler där du kan testa och prova maltesiska delikatesser.

För dig som vill ha ett extra skratt under din semester så kan vi rekommendera dig till vissa klubbar som har Stand-up uppträdanden från en del stora och välkända stand-up komiker. Det får du inte missa.

Maltas flygplats under hösten

Under september och en bit in på hösten så kommer Maltas flygplats att byggas om lite grann. Det är inga stora skillnader som kommer hända, utan lite byggen vid sidan av som troligen inte kommer störa flygtrafiken och de kommande turister som vill semestra i solen.

Flygplats på Malta

Det landar varje dag flygplan från Sverige på Malta. De är fyllda med förväntansfulla turister som knappt kan vänta på att kliva av planet och träffas av Maltas varma och härliga solstrålar. Vill du boka din malta flygflygresa till Malta flygplats så bör du verkligen se till att ta hjälp av oss. Hos oss kan du nämligen jämföra billiga flyg till Malta, på så vis kan du välja den resa med billigast pris eller den resa som passar dig bäst.

Flygplats på Malta

Det finns endast en flygplats på den lilla ön. Denna mellanstora flygplats heter Luqa men förkortas (MLA) liksom Kastrup förkortas (CPH). Denna flygplats som tidigare nämnt väldigt många turister varje dag. Trots detta så går det väldigt fort på Maltas flygplats. Detta tack vare den skickliga och praktiska arkitektur. Du går snabbt igenom plats och kommer fort ut därifrån. Från Maltas flygplats bör du sedan ta dig via taxi, hyrbil eller buss. Det är enkelt att ta sig de ynka 5 kilometer som det är till huvudstaden Valletta.

Arlanda, Landvetter, Skurup, och Kastrup

Vi erbjuder självklart resor från Sveriges alla stora flygplatser till Malta. Därför spelar det ingen större roll om du bor närmast Arlanda, Göteborg, Skurup eller Kastrup för att enkelt boka flygbiljett med oss. Kanske vore det smart att jämföra med de flygplatser som ligger dig närmst rent geografiskt. Då kan du eventuellt spara några hundralappar eller till och med tusenlappar. Lycka till med din resa till Malta!

Malta resor

Hitta de billigaste Malta resor på nätet med vår pris jämförelse här på hemsidan. Vi är nyligen startade, men hjälper dig självklart så mycket vi bara kan för att din resa till Malta ska bli så bra som möjligt. Kolla upp hur mycket det kostar att flyga från arlanda till Malta. Vi tror att du kommer bli överraskad när du ser hur billigt det är att boka dina malta resa.

Billig Malta resa

1186245_526393710806436_2220907513253315494_nVi hoppas att du blir nöjd med både din resa och din tid på ön. Därför hjälper vi dig även med att boka både flyg och hotell på samma gång. Det är perfekt för dig som faktiskt vill boka billig resa till Malta. Boendet hjälper vi dig även med. Kolla om du hittar ett samtidigt som du bokar flyg. Det blir oftast inte så dyrt för dig och du slipper ytterligare betalningar och annat krångel.

Boka flyg till Malta här!

Vänta inte! Boka din resa redan nu. DU kan välja bland hundratals Malta resor till bra priser. Klicka in dig på FLYG TILL MALTA och jämför priset. Du kan även direkt från hemsidan vi skickar dig till även boka ditt hotell på Malta. Hoppas att du får en bra semester nu, och se till att du får den bokad och klar. Kom ihåg att ta med dig solkrämen, det är viktigt nu på Malta, då vädret aldrig sviker för en stranddag!

Parresa till Malta – Egna ord

Vi har fått en ytterligare liten text om ett par som skrivit om Malta. Det skriver med egna ord en liten berättelse om vad de gjorde på Malta under deras solsemester. Läs om vad de tyckte var bra och vad de rekommender!

Tidig vår beslutade vi att vi skulle ut på en resa. Önskemålet var Malta då vår son jobbar på Malta var det kul att få se hur han har det. Men det var inte självklart, det var inte många direkt flyg. Vi är ju inte så resvana så allt skulle vara enkelt tyckte vi. Med lite hjälp med bokning av både flyg, hotell, transfer till hotellet i Sliema. Så var vi på väg.

Vi landade på Malta mitten av Maj. Kändes som det var nära bara 3,5h flygresa. Samma tidszon. Det var innan hög säsongen har dragit igång, men allt var öppet. Vädret var härligt, som svensk sommar. Vilket gjorde att det var lätt att få plats på klippor och de uppbyggda cementplattorna som utgjorde ständerna. Vill man ha sandstränder så ska man inte turista här! Nu bodde vi i precis utmed strandpromenaden. Så vi hade nära till allt, serveringar, resturanger, shopping och bad.

Vi var ut och gick mycket. Gick till StJulians på strandpromenaden. Var över på andra sidan av Sliema såg över vattnet till Valetta. Njut av stränderna och uteserveringarna. Vi var ute med en sight seeing buss, dubbeldäckare. Man ska vara uppmärksam så man kommer med rätt bolag. Det vi hamnade på skulle man byta buss mitt i resan kändes lite omständigt. Men vi åkte runt och såg landbygden.

Maten var bra, det Maltesiska rödvinet kan man rekommendera.

När vi åkte hem tog vi taxi till flyget vilket vi sparade mycket tid och kostnaden var obetydligt mer.

Nästa gång vi åker till Malta så kommer vi säkert åka och titta på mer sevärdheter. För även om sonen flyttar kommer vi att åka tillbaka igen. Där var rent och fint, härligt klimat, mycket fina byggnader och alla malteser kan engelska.

Familjen Lindquist rekommenderar Malta

För ungefär en vecka sedan så lämnade familjen Lindquist Malta för att resa tillbaka till Sverige och regniga Göteborg. De bestod av pappa Mikael och mamma Therse med de två små barnen Tova och Lukas. Under sin vistelse på ön så bodde de i en lägenhet i St Julians som de själva hade hyrt härifrån hemsidan. De tyckte det var väldigt bekvämt. ”Att bo i lägenhet under sin semester var en bra upplevelse. Det var första gången vi gjorde på det sättet, men absolut inte sista.” Det sa Therse som gärna hade stannat en vecka till.

Familjens resa till Malta

Vi tog kontakt med familjen efter att vi hade hjälp familjen att boka resa till Malta billigt och med ett pålitligt flygbolag. Familjen bokade även sin flygresa med oss, och stannade i en vecka. Vi frågade lite kort om deras resa vad de hittade på, och hur de trivdes:

”Som fisken i vattnet, en häftig ö som gav oss bra väder hela veckan!”

maltaDet sa Mikael som snabbt svarade på frågan lite drömmandes. Han drömde sig tillbaka till hans resa till Malta med största sannolikhet. Under sin vecka så hann de var på två utflykter. En båtresa till Gozo, och en snabbvända till Valletta. Det är bland de två platser på Malta som du verkligen också bör besöka.

Boka din resa

Familjen Lindquist bokade sin semester med oss. Gör det du också! Vi hjälper dig att hitta en billig flygresa till Malta för dig. Vill även du testa att samtidigt hyra en lägenhet under den tiden som du ska stanna? Då kan vi även hjälpa dig med detta. Kolla in vår “Bo på Malta” där kan du enkelt se hur du kollar upp du hyr en lägenhet under din semester.

Vi hoppas att även du blir nöjd med din resa. Därför hjälper vi dig med att hitta billigt boende, hotell, flygresor och mycket annat. Vi ses på Malta!

Information om Malta

Det finns många frågor som är mer vanligare än andra. Vart ligger Malta? Hur många bor det på Malta? Och vart hittar jag flyg till bästa pris tillMalta? Lugn, vi här på flygtillmalta.se hjälper dig med alla dina tänkbara funderingar och frågor.

Vi kommer även här kunna länka dig till vår startsida där du kan beställa din resa. Fortsätt läs nedanför där vi lägger vi upp en del fakta som kan vara bra att du känner till innan du åker på semester. I korthet kan vi meddela snabbfakta om landet här nedan

  • Fakta och information om Malta

    Läs fakta om Malta, innan du bokar din resa!

    Väder på Malta håller typiskt medelhavsklimat. Det betyder att det oftast är varmt och skönt på ön. Malta har i snitt runt 300 soldagar av årets 365 dagar, det är därför inte konstigt att många turister åker hit för att njuta i solen.

  • Huvudstaden heter Valletta, men är långt ifrån Maltas största stad. Här bor endast 6300 personer, vilket är mycket lite för att vara en huvudstad, landet största stad är Birkirkara med drygt 26 000 invånare
  • Malta består av två öar varav den mindre heter Gozo och den andra heter helt enkelt Malta
  • Språken som talas här är maltesiska och engelska främst
  • Malta är placerat strax under Italien och över Afrika. Alltså så ligger landet mitt i medelhavet!

Frågor och svar

Vad finns det att göra på Malta?
Det finns verkligen allt att göra på den pyttelilla ön i medelhavet. Trots öns storlek så finns det plats till vackra stränder och fina badplatser. Det finns även underbara städer med en riktigt skön kultur och ståliga byggnader. Känner man mer för sol, shopping, och fest så rekommenderar vi St Julians. Vill du hitta mer att göra så klicka här

Jobba på Malta?
Det finns en hel del lediga jobb här på Malta. Det finns många svenska företag som flyttat ner sina företag till ön, för solens och klimatets skull. Vill du söka jobb på Malta eller vill läsa mer kring detta så rekommenderar vi dig att klicka dig vidare till vår sidan om jobb på Malta

Bo på Malta?

Vi hjälper dig självklart med att hitta bostad på Malta. Vi kan hjälpa dig att hitta fina lägenheter för billigt pris. Många företag har så kallade företagslägenheter som de låter deras arbetare bo i ett tag i början. Funderar du på att jobba och flytta ner, så kolla gärna innan med ditt jobb om de kan erbjuda något boende. Annars kan du läsa mer här.

Dricka vatten i Malta?

Det går dessvärre inte att dricka kranvatten direkt. För att dricka vattnet så rekommenderar vi dig att åtminstone koka det innan. Vill du vara helt säker på att inte råka ut för magproblem så gör du bäst i att köpa vatten i affärer.

Fest i Malta?

I Malta så kan du gå ut på flera stora och välkända nattklubbar. Festen på Malta tar aldrig slut, utan fortsätter ofta långt efter natten är slut. Nattklubbar på Malta ligger främst i området kring St Julians och Paceville. Här borde du som har partylejonet i dig befinna dig. Varje natt, helg som vardag så fylls bargatan i Paceville av festsugna turister och lokalbefolkningen.

Jämför din resa till Malta

Vi kommer inom kort göra det möjligt att jämföra din flygresa till Malta här på hemsidan. Det betyder att du kan få en rad olika alternativ som kan skilja mycket på både kvalité och pris. Vi försöker alltid hjälpa dig att hitta den billigaste resa till Malta, så jämför här innan du bokar! Det är inte bara flyg du kan boka härifrån. Du kan även boka hotell på Malta, som du stannar på under din semester.

Håll dig uppdaterad för ytterligare information kring denna hemsida, och alla förbättringar som snart kommer finnas till. Vi tycker det ska vara enkelt att resa till Malta, visst tycker du också det? Du kommer så småningom hitta vart du bokar från på startsidan.

Flygresa till Malta

Flyg til Malta och jämför billigaste priserna för din resa hos oss!

Flyg til Malta och jämför billigaste priserna för din resa hos oss!

Det strömmar varje år miljontals turister till den lilla ön. Att resa till Malta har verkligen blivit populärt på den senaste tiden. Hit åker nu människor för att jobba, studera, eller bara njuta av en härlig semester. Ön är mycket turistvänlig för alla åldrar. Här trivs det absolut flesta människorna oavsett de är pensionär, ungdom, eller barnfamilj.
Anledningen till att det så många flyger till Malta är främst för klimatet. På ön så råder det såklart medelhavsklimat, då landet är belägrat mitt ute i medelhavet. Ett sådant klimat bjuder vanligtvis på runt 300 soldagar varje år!

Flyga till Malta

Det är när du väl bestämt dig för att boka din resa och flyga till Malta vi kommer i bilden. På flygtillmalta.se så kommer du att kunna jämför och boka din resa till Malta. Vi tar fram den resan som har bästa priset för dig. Så sök efter din resa på startsidan för att sedan boka din semester till medelhavet.