Malta februari

Malta i februari

Under februari månad så är det fortfarande vinter på den lilla ön. Vinter i Malta är verkligen inte samma sak som en riktig svensk vinter. På Malta så har det faktiskt aldrig snöat under modern tid. Väder på Malta under februari är ganska vilade. Det menar vi med att vädret är ungefär exakt likadant mellan november till februari för att sedan skiftas mer och mer för varje månad.


Väder i februariResor i februariAtt göra


Väder på Malta i februari

väder på maltaDet klimat som råder på medelhavet ger åtminstone Malta mycket sol och bra väder hela året om. Under de kallaste månaderna (mellan december och februari) så finns det riktigt varma dagar. Då kan temperaturer komma upp emot 22-23 grader och är vad vi kallar det i Sverige för; En stranddag.

Dessvärre är det bara få dagar som bjuder på ett sådant bra väder på Malta i februari. Det är då främst en tempratur på cirka 17 grader i rekommenderar dig strakt att åka till Malta under lågsäsongen. Då finns det mycket bättre chanser att åka på en lugn och skön semester med mild sol och mycket kultur.

Resor till Malta i februari

Under ett längre tag så har vi på flytillmalta.se stått till tjänst med att hjälpa människor med att boka resor billigt. Det finns massor av resor till Malta i februari att välja mellan. Klicka dig gärna vidare till vår jämförare som hjälper dig att plocka fram billiga flyg till Malta. Du kan även här på hemsidan läsa massor av annan information om den lilla ön.

Vinter på Malta

Februari är den sista av Maltas riktiga vintermånad innan våren sedan smyger sig på. För att då sammanfatta vintern med några korta ord så kan vi säga att det är Maltas viloperiod. Då är fortfarande affär och allt liknande öppet. Dock finns det inte lika mycket turister och dagarna är mycket lugnare och mer fyllda av stillhet och tid för utflykter.

Att göra?

Under februari månad så är det mycket maltesiska högtider och helgdagar som firas in. Då är det tid för ledighet och en del gatufester och festivaler. Detta går att hitta mycket mer information i lokala resebyråer eller på turistinformation som går att hitta på ön.
Bland annat är det den internationella Valentindagen eller mer känd som Alla hjärtans dag. Denna kan firas på många olika sätt. Kanske låter en restaurang precis vid havet som en bra idé? Eller kanske låter en galen festkväll i Paceville som en bättre idé? Eller kanske du hellre vill sitta i lugn och ro på en klippstrand med din käresta och dela en flaska vin? Oavsett vad du vill så finns det alltid något romantiskt att hitta på i allas smaker.

Leave a Reply