Basilique_de_Ta'Pinu_(Gharb)-Gozo-Malte

Malta sevärdheter

Blue LagoonGozoValettaReseguide


 

Trots att Malta är en liten ö, så har den ändå väldigt mycket att erbjuda dig som turist på. Det finns en hel del sevärdheter på Malta som du helst inte får missa att besöka under din semester. Därför kan du ta hjälp av vår lilla reseguide som beskriver alla vackra och fantastiska sevärdheter som befinner sig på ön.

Blue Lagoon

blue lagoon maltaVill du uppleva kristallklart havsvatten som är omgivet av häftiga och unika klippor. Då borde du besöka Blue Lagoon på Malta som bjuder dig på en riktigt skön stranddag. För att enklast ta dig till Blue Lagoon så bör du ta kontakt med turistbåtar. De åker dagligen ut på resor till många sevärdheter på Malta, där ibland Blue Lagoon.

Du kan välja att spendera hela din dag på en båt som ligger med ankare utanför stranden. Eller så kan du välja att hålla dig på torra land. Då kanske är taxi att rekommendera som transportsmedel. Det är dock lite beroende på vart du bor under din semester. Skulle du välja läsa mer så kan du göra det här på hemsidan. Då klickar du dig bara vidare här för att få ännu mer info om Blue Lagoon

Gozo

Den ö som Malta till viss del består av är Gozo. Denna fantastiska ö är som en enda som sevärdhet. Här kan du se på underbara solnedgångar i en vacker natur. Det finns även massvis av fina klippor, och givetvis ett medelhavsblått hav. För att komma till Gozo så behöver du endast ta dig till färjestationen som finns på den stora ön Malta.

gozoDär köper du enkelt biljetten som tar dig till Gozo. Den lilla ön är enligt oss Maltas vackraste plats. Både om du befinner dig i de vackra bevarade städerna eller ut med kusten som bjuder på et utsikt i världsklass.

Valetta

Vi har självklart inte glömt den fantastiska huvudstaden Valletta. I denna otroliga stad hittar du till gamla och vackra fästningar som användes för att försvara sig mot yttre hot. Här finns även vackra kyrkor som till exempel St: Pauls kyrka som ligger i perfekt belägrad för att kunna se från både Sliema och St Julians.
I staden finns även väldigt mycket att göra. Här finns en hel del shopping och det finns underbara restauranger som är som hämtade ur en romantisk komedi. Maten är blandad och du kan välja allt emellan att få klassiska maltesiska maträtter, till att få in svensk husmanskost.

Reseguide Malta

Vi vill att din resa till Malta ska vara så lyckad som möjligt. Därför hjälper vi dig med att planera och ta reda på fakta om ön. Vår reseguide till Malta kommer bara att byggas på och byggas på och till slut bli en optimal reseguide. Här hittar du allt ifrån flygresor, hotell, information, och vad som finns att göra på ön under din semester. Håll dig uppdaterad och läs så mycket information som du behöver innan du bokar flyg till Malta.
Lycka till och hoppas att du blir nöjd med din semester!

Leave a Reply