Droger i Malta

Det är många som undrar över lite övriga saker innan de reser bort på semester. En vanlig är om det finns mycket droger på Malta, och hur droghandel är på ön. Vi tar itu frågan och försöker så gott vi kan reda ut frågan för dig. I kontakt med poliser på Malta så fick vi en del på traven.


CannabisDroger i Paceville


Under en längre tid så har det varit strikt förbjudet att ha någon form av drog eller förbjudna tillsatser som ägodel. Detta följs i stort sätt mycket bra och bättrade på statisken för brott. Det gjorde att Malta kvalificerar topp 5 på listan över Europas minst kriminella länder.

Cannabis på Malta

cannabis marijuana droger maltaStraff för att inneha cannabis på Malta har under en längre tid varit mycket hårda. Under de senaste åren så har straffen minskat för att bruka eller inneha cannabis till ganska lindriga straff. Frågan om att legalisera cannabis på ön är faktiskt ett hett debatt ämne inför nästkommande val.

Den mängd hasch eller ”gräs” som ändå når landet verkar komma med båtar ifrån Nordafrika. Då från både Libyen och Marocko. Det säljs inte öppet på gatan, utan det sköts snyggt avstyrt ifrån de som vill avstå från att bryta lagens långa arm. Att inneha större mängd eller om du säljer marijuana på Malta så gäller fortfarande chans till fängelse upp till några års tid.

Droger i Paceville

Enligt polisen på ön så förekommer det en hel del droger sent på natten i Paceville. Då sägs det förekomma handel med bland annat ectasy, kokain, och cannabis. Vem eller vilka som förser turisterna och andra gäster vet vi inte, men det är inget som är stör den festande partyprissen som inte själv söker upp en drogförsäljare.

Det har gått några rykten att folk har blivit drogade av olika form i sina drinkar. Detta har inte den allmänna åsikten utan många känner sig trygga att festa i Paceville. Poliser jobbar aktivt på nätterna med att hålla det tryggt och god hålla samverkan med turisterna. Detta tycker många funkar bra och har oftast kul i feststaden.

Leave a Reply