Information om Malta

Det finns många frågor som är mer vanligare än andra. Vart ligger Malta? Hur många bor det på Malta? Och vart hittar jag flyg till bästa pris tillMalta? Lugn, vi här på flygtillmalta.se hjälper dig med alla dina tänkbara funderingar och frågor.

Fortsätt läs nedanför där vi lagt upp en del fakta som kan vara bra att du känner till innan du åker på semester. I korthet kan vi köra lite snabbfakta om landet här nedan:

  • Väder på Malta håller typiskt medelhavsklimat. Det betyder att det oftast är varmt och skönt på ön. Malta har i snitt runt 300 soldagar av årets 365 dagar, det är därför inte konstigt att många turister åker hit för att njuta i solen.
  • Huvudstaden heter Valletta, men är långt ifrån Maltas största stad. Här bor endast 6300 personer, vilket är mycket lite för att vara en huvudstad, landet största stad är Birkirkara med drygt 26 000 invånare
  • Malta består av två öar varav den mindre heter Gozo och den andra heter helt enkelt Malta
  • Språken som talas här är maltesiska och engelska främst
  • Malta är placerat strax under Italien och över Afrika. Alltså så ligger det lilla landet mitt i medelhavet!

Frågor och svar

Vad finns det att göra på Malta?
Det finns verkligen allt att göra på den pyttelilla ön i medelhavet. Trots öns storlek så finns det plats till vackra stränder och fina badplatser. Det finns även underbara städer med en riktigt skön kultur och ståliga byggnader. Känner man mer för sol, shopping, och fest så rekommenderar vi St Julians.

Jobba på Malta?
Det finns en hel del lediga jobb här på Malta. Det finns många svenska företag som flyttat ner sina företag till ön, för solens och klimatets skull. Vill du söka jobb på Malta eller vill läsa mer kring detta så rekommenderar vi dig att klicka dig vidare till vår sidan om jobb på Malta

Bo på Malta?

Vi hjälper dig självklart med att hitta bostad på Malta. Vi kan hjälpa dig att hitta fina lägenheter för billigt pris. Många företag har så kallade företagslägenheter som de låter deras arbetare bo i ett tag i början. Funderar du på att jobba och flytta ner, så kolla gärna innan med ditt jobb om de kan erbjuda något boende.

Dricka vatten i Malta?

Det går dessvärre inte att dricka kranvatten direkt. För att dricka vattnet så rekommenderar vi dig att åtminstone koka det innan. Vill du vara helt säker på att inte råka ut för magproblem så gör du bäst i att köpa vatten i affärer. Vattnet som du dricker i kranen påminner en del om klor.

Fest i Malta?

I Malta så kan du gå ut på flera stora och välkända nattklubbar. Festen på Malta tar aldrig slut, utan fortsätter ofta långt efter natten är slut. Nattklubbar på Malta ligger främst i området kring St Julians och Paceville. Här borde du som har partylejonet i dig befinna dig. Varje natt, helg som vardag så fylls bargatan i Paceville av festsugna turister och folk från lokalbefolkningen. “Ett av Europas hetaste partyställen” påstår många erfarna festprissar.

Leave a Reply