Malta flygplats

Vi hjälper dig att boka flyg och resor till Maltas flygplats Luqa. Det är en mindre internationell flygplats som varje dag tar emot flyg från alla världens länder. Klicka dig till vår startsida och scrolla ner för att enklast och billigast kunna boka din resa till Malta. Hoppas du blir lika nöjd som alla de andra personer som redan kommit på att det är smartast att jämföra alla flygresor innan de bokar.

Resa till Malta flygplats

Den något mindre flygplatsen på Malta kallas för Luqa, men fortkortas MLA i bokningsammanhang. Liksom Arlanda förkortas ARN. Skriv bara in i Malta, Luqa eller Valletta i fältet för destination och din sökning kommer att gå vidare. Då jämför vi flyg åt dig och tar fram det bästa priset inför din semester.

BOKA FLYG TILL MALTA HÄR!

Flygplatsen är som tidigare nämnt inte speciellt stor. Vilket kanske inte är så konstigt. Landet är inte heller så speciellt stort, vilket betyder att de inte behöver så stor flygplats. Det är en superenkel flygplats för dig som är EU-medborgare. Du går bara igenom flygplatsen, hämtar ditt baggage på bandet och plötsligt är du ute.

Transport från Malta flygplats

Det finns en del alternativ för dig som är intresserad av att boka transport från flygplatsen när du kommer. På samma hemsidan som du jämför dina flygresor på kommer du även kunna välja till din transfer. Detta är enkelt att betala i förväg eller på plats, vilket som nu passar dig bäst. Det går alltid bussar till de närliggande städerna Valletta, Sliema och St Julians. Annars så rekommenderar vi dig att ta taxi. Något dyrare, men det kan det vara värt om du är säker på att komma dit du ska på kortast tid.

Flygplats i Valletta

Maltas internationella flygplats sägs ligga i Valletta. Det är inte riktigt sant då de ligger en liten bit utanför. Det är ändå såpass nära att du kan ta dig till Valletta centrum til flygplatsen på ungefär 20 minuter. Eller ungefär 5 kilometer om du vill räkna det i avstånd. Luqa är Maltas enda flygplats så det är här alla turister och resenärer hamnar om de flyger till Malta. Det vill säga att även om du ska till Gozo, så måste du ta dig från Maltas flygplats som ligger på den stora ön, av Maltas alla tre öar.

Biluthyrning på Malta

Du kan självklart hyra en bil här på Malta för en mindre summa. Då kommer du att kunna köra till Maltas alla olika utflyktsmål helt själv, och behöver då inte tänka på taxi, eller bussförbindelser. Det finns många som tycker detta är ett bra sätt att spara pengar på, samtidigt som det blir mycket enklare och smidagare att ha en egen bil under din resa. För att hyra bil kan du ta hjälp av dessa nummer nedan: Hertz telefon – (+356) 2131 4636 SIXT telefon – (+356) 2149 0400 Avis telefon – (+356) 2567 7110

Taxfree på Maltas flygplats

Det finns ett förvånadsvärt stort utvud på affärer och restauranger på den lilla flygplats. I dessa butiker kan du köpa det mesta som du behöver inför din semester. Du hittar solkräm, solglasögon, leksaker, godis och andra vanligt förekommande taxfree produkter. Det är varmt väder på Malta, så glöm inte av att skydda dig! Kanske du hellre sparar dessa affärer till hemresan istället. Då kan du köpa souvenierer eller andra föremål som får dig att tänka tillbaka på Malta.

Information kring flygplatsen

Det kan vara bra att veta lite av den grundläggande informationen om Maltas officiella flygplats. Vi har samlat lite information här nedan. Det kanske är till någon hjälp, eller bara kul att veta om.

  • Maltas flygplats tar årligen emot nästan 30.000 landningar, det vill säga hela 3,1 miljoner turister varje år.
  • Hit kommer flygplan från olika flygbolag. Så som RyanAir, Norweigan, SAS och AirMalta.
  • Luqa heter flygplats på grund av att den är belägrad i just området Luqa, och alltså egentligen inte Valletta.
  • Parkeringen är billig, någonstans mellan 25-60 kronor beroende hur länge du vill ha din bil parkerad.

Lycka till med din resa och hoppas vi kan hjälpa dig med allt som du behöver!