Maltas huvudstad – Valletta

Maltas huvudstad, “Europas vackraste stad”, Valletta.  Hitta till restauranger, hotell, servärdheter och läs om hur du kan boka din resa till Valletta billigast.

Flyg till MaltaRestauranger i VallettaHotell i VallettaSevärdheter i Valletta

Den otroligt vackra och välbevarade staden ligger på Maltas sydöstra sida. Valletta är Maltas huvudstad och ligger väldigt nära de i näst intill sammasvetsade grannstäderna Sliema, Gzira och Msida. I Valletta kan du skåda alla de otroliga byggnader och fästningar som tidigare byggs för att försvara huvudstaden mot fiender. Nu för tiden så används dessa endast i fredliga syften för att smycka staden. Det verkar uppskattas av många turister som strömmar till den lilla semesterön.

Flyga till Valletta

Valletta och St Paul kyrka i Malta

Valletta – Maltas vackra huvudstad

Sedan Malta blev EU-medlem 1996 så har det blivit mycket lättare för oss i Sverige att flyga till Valletta. Det är verkligen något som du bör uppleva, de som varit i staden menar på att den är fantastisk och underbar. Så glöm verkligen inte att bära med dig kameran när du besöker staden. För att hitta varifrån du kan boka billigast flyg och resa till Valletta i Malta så behöver du endast gå till vår startsida, eller klicka dig vidare på länken som leder dig till att boka flyg till Malta Bestäm hur du vill ha din egen resa, jämför sedan och boka enkelt därefter.

Restauranger Valletta

Vi kommer det finns gott om fina och riktigt bra restauranger i Valletta. Här kan du testa på att äta kanin som för övrigt är en klassisk maträtt från Malta. En mycket godsmakande sådan med det maltesiska hemliga receptet. Receptet på en riktigt bra resa är att boka både flyg och hotell till Valletta på samma gång.

Hotell i Valletta

I Valletta finns flera medeltida hotell som är mycket eleganta och vackra. Dessa är blandade med mer moderna och lyxigare hotell som ligger ut med havet. Det råder ingen brist på hotell i Valletta som har flera gäster som gång på gång blir mycket nöjda med deras visit. Här på flygtillmalta.se kan läsa vidare om hur du kan jämföra och boka hotell i Valletta.

Sevärdheter i Valletta

Det finns en hel del sevärdheter gömda i Vallettas vackra miljö. Bland annat så hittar vi till St Paul`s Pro-Cathedral som syns ända bort till grannstäderna. Det är en mäktig och gammal katedral som tar upp en större plats. Katedralen är en av Maltas största byggnader, och antagligen den som hamnat på flest turisters bilder från Valletta. Du som besöker staden får även inte missa att besöka Lower Barraka Gardens som är en trädgård med utsikt över medelhavet. För att läsa mer om vad det finns att göra på Malta så kan du klicka dig vidare här.

Valletta i Världsarvslista

Valletta fick plats på Unecos världsarvslista där bland annat Eiffeltornet, Machu Picchu och de Egyptiska pyramiderna också finns. Detta för att strax utanför Valletta ligger förorten Paola där Hal Seflieni Hypogeum finns. Det är ett Necropolis som ligger liksom i underjordiskt under förorten. Själva staden i sig ligger inte riktigt med på världsarvslistan. Det betyder verkligen inte att staden inte är vacker. Här njuter många av en solig och varm stad med kultur i världsklass. I Valletta kan du besöka mycket sevärdheter som St Pauls kyrka och St Barbara kyrka som båda är medeltidska kyrkor ifrån den tiden Valletta grundades.

Leave a Reply