Väder Malta

Att en liten ö mitt ute på medelhavet mellan Italien och Afrika har ett varmt klimat är logiskt. Maltas väder är känt för sina väldigt många soldagar. Ungefär 300 soldagar bjuder den semesterön på ett helt år. Läs mer om väder på Malta här nedan och se vad du kan förvänta dig för väder när du tänkt boka resa.

Väder på Malta


Tempratur på MaltaVäder april till juniVäder juli till septemberMalta vinterKlimat på MaltaVart ligger Malta?


Tempratur på MaltaMaj väder i Malta

Det klimat som finns vid medelhavet ger den lilla ön varmt väder största delen av året. Vanligtvis kan Maltas tempratur uppstiga till 30-35 under de varmast månader. Dessa månader är juni, juli och augusti. Då kan du verkligen åka iväg till Golden Bay på Malta och pressa på en strand. Glöm bara inte av solkrämen och något isande att dricka.

Det blir aldrig speciellt kalla tempratur på Malta. Som kallas blir det i December och Januari. Då är det ändå ofta det bjuds på soliga och varma dagar runt 20 grader. Det blir dock kyligare tidigare inpå kvällarna. Det ger Januari och December en ungefärlig medeltempratur på 15 grader. Det är mysigt att vara på ön under lång säsongen. Då kan du verkligen känna den maltesiska kultur som finns i bland annat Valletta.

Väder Malta – april till juni

Dessa månader bjuder sällan på dåligt väder. Här kikar ofta solen fram och värmer alla turister som valt att besöka ön. April och maj är två månader som är inför den stora hög säsongen som börjar ungefär i juni. Väder på Malta under dessa månader brukar vara en bit över 20 grader i snitt. Det gör det möjligt att åka till Malta innan högsäsongen drar igång på riktigt.

Många tycker det är skönt att åka kring april och maj. Då Malta bjuder på ett bra väder. Det finns många soldagar som är perfekta för dig att besöka någon av Maltas stränder och få brun färg fort på huden.

Väder Malta – juli till september

Under dessa månader är det fullt ös på ön. Då bjuds du på ett bra klimat och ett väder i juli med solgaranti och varma temperaturer. Maltas väder fortsätter vara soligt och varmt fram igenom augusti och september. Då kan du verkligen vänta dig varma dagar. Då kommer det även vara som mest turister på Malta. Paceville får mycket besökare på nätterna, och i de närliggande städerna så bjuds det nästan alltid på mysiga och varma kvällar.

Tempratur och väder för Malta i juli till september är oftarunt 30 grader. Då gäller det verkligen att svalka ner sig. Kanske kan en kall öl vid poolen locka dig?

Malta vinter

Under alla de månader som det är som kallast tempratur på Malta (oktober – mars) så är det fortfarande mycket turister på ön. Då upplever de den fantastiska kultur på Malta. Det gör man lättast i Valletta där du kan besöka fina byggnader, äta maltesiska maträtter och kolla på de medeltida fästningarna. November och december har väder och temperatur på runt 15 grader.

Oavsett säsong eller inte så bokar mycket folk en resa till Malta. Det är verkligen en upplevelse att uppleva landet under vintern. Då får du mer se vad landet har att erbjuda utan massor av andra turister. Det blir ofta billigare om du bokar flyg under lågsäsong.

Klimat på Malta10302020_542712965841177_63901011998314843_n

Det är ett typiskt medelhavs klimat på Malta. Det betyder att luften är ganska varm och trycker bort tråkiga regnmoln från ön. Klimatet ändras inte speciellt mycket under året, utan är hela tiden ganska varmt eller tropisk värme.

Det som är det bästa med Malta enligt många är just deras klimat och väder. ”Att kunna gå runt i shorts och t-shirt från mars till november är grymt skönt, sommar mesta delen av året! ”. Så säger Erik Karlsson som sedan länge bott och arbetat på Malta.

Vart ligger Malta?

Det är många som inte vet vart Malta ligger egentligen. Svaret på denna fråga är enkelt. Ön ligger mitt i medelhavet. Precis under Italien och en bit ovanför Afrika. Närmsta ön ifrån har vi Sicilien som tillhör Italien. Dit kan du enkelt ta dig med båt från Malta.

Det finns många som påstår att ön tidigare skulle hängt ihop med Sicilien för länge sen. Den lilla ön ligger i samma tidzon som Sverige. Det betyder att Malta även ligger rakt nedanför Sverige.

Leave a Reply