Malta september

Det händer massvis kul i Malta under september månad. Sommaren håller i sig väldigt bra och temperaturerna sjunker inte riktigt ännu. September på Malta räknas som en sommarmånad och därför har Malta även denna månad massvis av turister från Sverige och många andra länder i världen.

Väder i September

september maltaDu som turist bör verkligen inte oroa dig för att inte uppleva värmen och solen när du åker i september. Det är främst framemot oktober som det börjar att bli något kallare och man förstår att vi rör oss mot kallare tider. I september så kan du fortfarande besöka vackra stränder med både klippor och sand som underlag. Se till att du inte glömmer av att packa med dig solkrämen bara, den kommer verkligen att behövas!

Att göra i September?

Det finns givetvis massvis med saker och aktiviteter som du kan sysselsätta dig med under månaden. T.ex. kommer stora och mäktiga musikevent och festivaler att gå av stapeln under månaden. Det kommer finnas vin och mat festivaler där du kan testa och prova maltesiska delikatesser.

För dig som vill ha ett extra skratt under din semester så kan vi rekommendera dig till vissa klubbar som har Stand-up uppträdanden från en del stora och välkända stand-up komiker. Det får du inte missa.

Maltas flygplats under hösten

Under september och en bit in på hösten så kommer Maltas flygplats att byggas om lite grann. Det är inga stora skillnader som kommer hända, utan lite byggen vid sidan av som troligen inte kommer störa flygtrafiken och de kommande turister som vill semestra i solen.