Gozo

Landet Malta är uppdelat i tre öar. Den stora ön där de flesta stora städer ligger. Sedan har vi Gozo så ligger norrväst om den stora ön som bara kallas Malta. Den tredje och nästan minatyriska ön heter Comino. Det är den näststörsta ön Gozo som vi ska titta lite närmare på denna sida. Gozo är känt för sin vackra och välbevarade kultur. Det finns inte bara vackra byggnader och massvis av historiska sevärdheter. Här hittar du även stränder och till mycket annat som kan vara kul på din semester.


Gozo, MaltaHotell på GozoDykningBåt till Gozo


Gozo Malta

Till Gozo kan du inte ta dig med flyg, då det inte finns någon flygplats på den lilla ön. Det du får göra är att boka ett flyg till Malta för att sedan ta dig med båt över till Gozo. Vägen till Gozo är inte speciellt svår. Du kan direkt från flygplatsen på Malta ta dig snabbt till hamnen där färjor avgår ifrån. Taxiresan är på cirka 40 minuter och tar dig precis intill dörrarna till färjan. Då hoppar du bara på färjan som är helt gratis. Den är gratis på vägen till Gozo, men kostar på vägen tillbaka. Det är ett smidigt sätt att åka båt till Gozo. Ön är väldigt känt för sitt vackra väder, så glöm inte solkrämen!

Hotell på Gozo

Vi hjälper dig gärna med att hitta ett bra hotell på Gozo. Vi rekommenderar därför alltid som håller god kvalité. För att söka hotell på Gozo så kan du helt enkelt bara ta hjälp av vår sökruta här ovan. Där från den hemsidan kan du sedan boka både flyg och hotell till Gozo. Det kan vara väldigt bekvämt att ha allting redan bokat när du reser ifrån Sverige. Håll koll på vart du hittar den billigaste resan till den lilla ön mitt ute på Medelhavet.

Bästa dykning på Gozo

gozoMånga påstår att den nordvästra ön Gozo har den bästa dykning i Medelhavet. Här är vattnet alldeles kristallklart och mycket bra förhållanden när du ska dyka. Många rutinerade dykare påstår faktiskt att dykning på Malta och Gozo är den bästa upplevelsen det varit med om. Det finns god chans att se många häftiga och annorlunda fiskar, och många vackra och färgglada undervattensväxter.

Det finns många olika skolar och dykarutbildningar som du kan ta hjälpa av på Gozo. Malta har sedan länge varit känt för att vara ett smultronställe för dykare runt om i världen. Du kan på ön även ta ditt dykarcertifikat. Det behöver du för att kunna bevisa att du har gått utbildning och blivit tränad för att dyka. När du har det så kan du enkelt även boka båtresa som tar med dig på ett dykaräventyr i världsklass.

Båt till Gozo

Det går hela tiden färjor mellan Malta och Gozo. Det är ett lätt och smidigt sätt att ta sig snabbt till den lilla ön. Det är helt gratis att åka båt från Malta till Gozo. Det är på vägen tillbaka som du behöver betala.

Det går även en del båtresor från Gozo som är till för turister och nöjets skulle. Det är fina utflykter som du får vara med om. Ni besöker några vackra stränder och vackra platser. Du har även chansen att kunna se djur som delfiner, annorlunda fiskar och till och med hajar.

Leave a Reply