surfside

Sliema

Sliema är en underbar stad, placerad mellan städerna Valletta och St Julians på Maltas nordöstra kust. Sliema är en ganska stor stad om du jämför med de andra städerna på Malta. Det finns väldigt mycket att göra i staden. Du hittar fina restauranger, klippiga ständer, och massor av shopping. I Sliema hittar du inte mindre än två shoppingscentrum med fräscha och populära butiker.


Hotell i SliemaLägenheter i SliemaRestauranger i SliemaBåt från Sliema


Hotell i Sliema

Halva resan är att boka boende och andra halvan är att boka flygresa. Slå ihop två flugor i en smäll och boka en charterresa till Malta. Det Sliema pointlilla landet har länge varit känt för sin turism, vilket som märks i en av de största städerna på ön – Sliema. Staden har en ganska mixad kultur som innehåller maltesisk, brittisk, tysk och skandinavisk kultur. Ett perfekt ställe för dig som turist att boka ditt boende på.

På vår hemsida så guidar vi dig vidare till det bästa hotell i Sliema. Vi jämför ditt hotell med flera andra och sedan tar vi fram de billigaste och bästa alternativen. Du kan då i lugn och ro välja ditt boende i Sliema, valt efter dina önskemål.

Vi kan rekommendera dig till ett hotell som ligger i centrala Sliema och är bara 400-500 meter till de vackra klippstränderna. Hotellet kallas för Palace och är känt för sin vackra byggnad, deras restaurang och såklart för deras service. Det är rankat till ett femstjärnigt hotell men ändå inte farligt dyrt.

Lägenheter i Sliema

Vi samarbetar med ett av Sveriges största företag som hjälper svenskar med att hyra lägenheter utomlands. Vi samarbetar då med Atraveo som varje dag hjälper fler hundra att få sitt perfekta semesterboende. Många turister föredrar att hyra lediga lägenheter i Sliema under sin semester. Det ger dig en större frihet att få göra lite som du vill. Du kan då laga mat och tvätta helt ostört, det är inte många hotell som kan erbjuda det.

Rent prismässigt så skiljer det inte speciellt mycket mer att hyra hus eller lägenhet i jämförelse med att ta in på hotell en vecka. Kolla in de lägenheter och hus som finns hos Atraveo och klicka dig sedan vidare till kassan för att betala ditt boende.

Vill du flytta till Malta så kan du vända dig till ReMAX som är en mäklarfirma på Malta som hjälpt många svenskar att hitta sin bostad på ön. Där kan du kolla in alla lediga lägenheter och kolla vad det skulle kosta dig.

Restauranger i Sliema

Vi har självklart koll på Sliemas alla restauranger. Här kan vi rekommendera dig till en hel del ställen att äta på som vi själva testat och tycker är bra. Det finns väldigt mycket att välja på. Det finns mycket snabbmat eller street food som det även kallas här. Den typen av mat ger dig en typ av matupplevelse och du kan testa många maltesiska maträtter.

surfsideSliemas restauranger

  • MedAsia: En asiatisk restaurang som har det mesta klassiska och spännande maträtter från Asien. ”Riktigt god mat, och kanonservice”. Betyg 4,5/5
  • Salisbury Arms: Mysig engelsk pub som både har livemusik och inte sällan fotboll från Premier League. Billigt och mycket att välja på. Maten är väl godkänd, speciellt för det priset. Betyg: 3,5/5
  • Surfside: En restaurang belägrad precis vid havet. Detta är en modern restaurang som lockar många turister under de varma stranddagarna. Maten är god och välsmakande. Betyg: 4/5
  • Black Gold: Grym restaurang med riktigt smarriga maträtter. Deras grillade maträtter är verkligen supergoda likaså deras söta goda cocktails. Här sitter gäster kvar långt in på småtimmarna. Betyg: 5/5

Båtresor till Valletta och Gozo

Ut med hamnen så hittar vi många bås där du kan hitta båtresa från Sliema till bland annat Valletta, Blue Lagoon och Gozo. Dessa båtturer är verkligen något som du bör testa. För en billig peng så kan du vara ute på Maltas kristallklara av och kanske har turen eller oturen att se vithajar och andra vackra, tropiska undervattensdjur.

Du kan enkelt ta dig till olika städer med båt på Malta. Det är faktiskt ett mycket billigt sätt att ta sig till de andra vackra och väl värt besökta städerna på Malta. Vi hoppas att du verkligen att du gör din resa minnesvärd igenom att hitta på saker när du väl är här.

Leave a Reply