david på malta

Varför resa till Malta?

Under en promenad igenom Sliema så stötte jag på David Stärkman. Jag pratade lite mer med honom och vi fick en bra kontakt. Jag passade då även på att fråga David lite om hans resa till Malta. David tycker bra om Malta och funderar faktiskt på att lämna lägenheten i Stockholm för att flytta till Medelhavet.

Hur kom det sig att du bokade flyg till Malta?

david på malta”Det sköna vädret är självklart den största anledningen till varför jag beslöt mig att boka flyg till Malta. Jag känner två grabbar som bor här nere, så tänkte slå två flugor i en smäll. Att både träffa dem, och samtidigt få en skön semester från vardagslivet.”

Skulle du kunna tänka dig att söka jobb på Malta?

”Åhja! Mina vänner här nere ligger på mig att faktiskt flytta ner till ön för att både bo och jobba. Det är självklart ett frestande alternativ, då jag vill göra något mer av mitt liv, än vad jag gör idag. Jag känner lite att jag hamnat i det klassiska ”ekorrhjulet” med jobb från måndag till fredag varje vecka. Här kan jag jobba på en ö full av glada och sociala svenskar.”

Vad har du gjort på din semester än så länge?

”Mest tagit det lugnt, behövs verkligen. Jag har jobbat flera år utan att tagit någon speciell semester. Därför njuter jag av den i lugn och ro. Jag har varit och besökt en hel del stränder och solat, badat och spanat in brudarna såklart. Sen har jag varit lite grann i Paceville som är bargatan på Malta. Jag hoppas åka på en och annan utflykt till innan jag åker. ”

Kommer du tillbaka hit på semester?

”Ja, så fort som möjligt. Då menar jag kanske inom bara några månader. Jag blev förälskad i landet direkt och vill verkligen flytta hit. Därför har jag redan börjat och planera hur jag ska göra för att bli fri från alla saker som håller mig tillbaka till Sverige. Att jobba på Malta vore en fantastisk dröm helt enkelt.”

Bor du på hotell?

”Nej, jag bor med mina kompisar och sover just nu på en gästsoffa. Det kommer jag definitivt inte göra om jag tänkte bo här. Då gäller det att kolla om det är någon som behöver en inneboende eller söka efter en ledig lägenhet i Malta.”

flyga

Boka resa till Malta du också!

Vilket är det bästa minnet hittills?

”Människorna och havet är verkligen det jag kommer kommer att minnas främst. Jag har snabbt träffat några som svenskar som redan bor på Malta som jag verkligen har knutit snabba band med. Sedan är havet helt oslagbart här. Det är så klart! Att vakna varje morgon och bara ha tanken att du är på en plats med sköna människor mitt ute i medelhavet får mig att bli så lycklig.”

Bästa med Malta?

”Jag har alltid älskat Valentino Rossi och håller därför håller jag Italien lite närmare hjärtat än många andra länder. Här finns en skön mix av italienska människor som har givmilt tagit med deras kultur. Det är också väldigt billigt här. Maten och drickan är betydligt billigare än i Sverige. Här kan du äta dig mätt på en fin restaurang för endast 70 svenska kronor.”
Vi vill härmed tacka David för den lilla pratstunden och promenerar vidare.

Boka flyg till Malta billigt här

Gör som David och tusentals andra svenskar. Boka din flygresa redan idag och upplev ön som bjuder på allt. Här finns det alltifrån kultur till festande, vackra stränder till trevliga städer. Trots ön minimala storlek så finns det fortfarande något för alla. För att boka din resa behöver du endast klicka dig vidare till flyg till Malta. Där hittar du vår jämförare som ser till att du hitta bäst och billigast flygbiljetter till Malta.

Leave a Reply