Att göra på Malta

Att resa till Malta har på de senaste åren blivit mycket populärt. Det strömmar nu för tiden folk från hela världen till den turistvänliga ön. Här finns det plats för alla typer av turister. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, äventyrlig eller pool-slappare. Här finns det plats till alla!

Resa till Valletta I St Julians I Golden Bay I Blue Lagoon I Gozo


Vi kommer hjälpa dig med alla dina frågor som du kan tänkas ha innan du här på hemsidan bokar din resa till Malta. Vi hjälper dig även med att hitta din resa till Malta för bästa priset. Vad som ska ingå i den bestämmer du helt själv, klickar in dig och bokar. Busenkelt!

Här nedan rekommenderar vi dig städer eller platser i Malta som du inte får glömma att besöka när du är här. Dessa platser är väl kända för alla som någonsin varit på semester i Malta. Dessa platser är inget du glömmer i första hand.

Resa till Valletta

Valletta

Valletta – Maltas vackra huvudstad

Här finns huvudstaden Valletta som är känt för sitt lugna tempo. Här är det är det främst sevärdheterna som står i centrum. Maltas huvudstad Valletta grundas av Jean Parisot de la Vallette redan år 1566 och smyckades direkt med flera mäktiga byggnader, statyer, fontäner och borgar som står kvar än i dag. Så att resa till Valletta rekommenderas starkt. Glöm bara inte av att ta med kameran!

Väljer du att resa till Valletta så kommer du även kunna enkelt ta dig till riktigt bra restauranger med inhemska rötter. Här hittar du några av de bästa restauranger på Malta. Varför inte testa på typiskt maltesiska maträtter som helstekt kanin, bläckfisk eller pastizzi som är ett slags knyte som är fyllt med ost, köttfärs och det som du själv tycker är gott. Det finns gott om god mat på Malta, det får du inte glömma att testa när du bokar din resa till Malta.

Att resa till Valletta är enkelt då flygplatsen ligger strax utanför staden. Här finns även klassiska och vackra hotell som varje år tar hand om flera tusen gäster som också kommit på idéen att boka en resa till Valletta.

Pool-häng och fest i St Julians / Paceville

Paceville på Malta

Paceville på Malta

I St Julians eller Paceville så kan du hänga på riktigt fina hotellen, steka ute på klippstranden, och äta gott på kvällen innan nattlivet på Malta drar igång. Här festar folk i alla åldrar från solen går ner, tills den går upp igen. Det är på bargatan i Paceville det händer. Det är en gata som är fullsmockad av barer, nattklubbar, och restauranger. Här går det ofta väldigt vilt till, utan överdrifter. Paceville i Malta är ganska känt för vara mycket säkrare än andra områden i Europa.

I St Julians / Paceville finns det väldigt mycket att göra. Förutom storslagen shopping med världskända märkesbutiker, så finns det varje dag något nytt att göra. Här kan du göra båtutflykter till Maltas andra ö Gozo, till Blue Lagoon, och Golden Bay. Dessa tre platser bjuder ögat på en vacker utsikt med sådant som du bara trodde fanns på bilder.

Golden Bay på Malta

Det finns inte så gott om sandständer på Malta men de stränder som finns är fantastiskta. Golden Bay är snabbt översatt till den gyllene bukten. Varför denna strand kallas detta, blir mycket enklare att förstå när du väl är här. På Golden Bay på Malta så finns det möjlighet till att äta god mat precis vid strandkanten, spela beachvolley eller bada i det kristallklara och ljusblåa medelhavet.

Det tar cirka en kvart att ta sig från St Julians / Paceville till Golden Bay. Det är helt klart värt att ta sig ut hit för att bättra på brännan, ha kul och skapa ett minne för livet.

Blue Lagoon på Malta

Blue Lagoon på Malta

Blue Lagoon på Malta

Det finns ännu ett ställe som vi knappast tror någon har åkt hem från och vara onöjd med det de sett. Blue Lagoon på Malta bjuder dig på extremt blått och klart vatten. Många turister åker gärna med de rundturer med båt som tar dig till Blue Lagoon på Malta. Här kan du avnjuta en dag på havet som oftast bjuder på sol, bad, och massor av andra roligheter.

Blue Lagoon på Malta är absolut en av de finare platser som finns här i Europa. Här finns det klippor som under flera tusen år skapats från vind, sand och vatten och format otroliga och fascinerande klippor och bryts av med det klara och ljusblåa vattnet. Under din båtresa finns det även bra chans till att se otroliga djur som delfiner och vackra fiskar. Så glöm inte din kamera innan du hoppar ombord.

Gozo – Maltas andra ö

Gozo i Malta

Gozo – Maltas andra ö

Under din resa till Malta så rekommenderas du verkligen att åka till landets andra ö, Gozo. Malta är uppdelat i tre öar. Då har vi den största som kallas för ”fastlandet” eller bara för Malta, en mycket liten ö som kallas för Commino, och den mellanstora ön Gozo. På Gozo i Malta finns det väldigt mycket att göra. På den mellanstora ön så är det inte sällan det sätts upp festivaler, karivaler eller stora marknader. Det är en mycket skön kontrast till ”fastlandet”, som blandar deras olika kulturer på ett härligt och roligt sätt.

Det är enkelt att ta en färja till Gozo från Malta. Du behöver endast ta dig med buss till hamnen. Därifrån tar du färjan över till Gozo. Det kostar inget alls att komma över till Gozo utan du åker kostnadsfritt över. Däremot så kommer det att kosta pengar att ta sig över igen.

Leave a Reply