quiz malta

Quiz

quiz malta

Quiz om Malta

Testa dina kunskaper när det gäller Malta. Denna Quiz testar dig som tänkt resa till Malta. Det är alltid bra om du bra kunskaper redan på förhand om det land som du tänkt besöka. Skriv in ditt namn och börja!
Skriv in ditt namn och börja!


1) På Malta så talas huvudsakligen två språk. Det ena är engelska och det andra är ... ?

2) Det finns många små och stora städer på Malta. Vilken av dem är egentligen störst och mest befolkad?
3) Malta har många helgdagar. En utav dessa är nationaldagen, när firas den?


4) Många turister kommer till ön för att festa. På Malta finns det en berömd bargata i St Julians. Vad kallas den?
5) Landet består av tre öar. En stor, en liten, och en mittemellan. Den största kallas bara för Malta. Vad heter de andra två öarna?

6) Att det är bra väder på Malta året om råder det inga tvivel om, men vilka två månader månader sägs vara varmast på ön?
7) Sedan 1928 har Malta deltagit 14 gånger i OS. Hur många medaljer har landet tillsammans tagit i de olympiska spelen?

8) En sångare med maltesiskt ursprung vann Idol i Sverige 2008. Vad hette artisten?

Tack för du deltog i denna quiz, kolla in ditt resultat genom att trycka på klar!

If you are human, leave this field blank or you will be considered spam:

Bästa resultatet i Malta Quiz

1. Nik-100%
2. johan-100%
3. -100%
4. C4-100%
5. Kent-100%

 

Billiga chaterresor

Efter att du slutfört denna quiz så kanske du vill boka din charterresa till medelhavet med oss. Klicka dig då vidare till vår startsida för att jämföra billiga charterresor till Malta. Det bästa med ön är att det är riktigt varmt nästan hela året om. Speciellt kring månader som bland juni, juli, och augusti. Då kan det bli riktigt varmt på den lilla ön och du kan räkna med tempraturer över trettio grader. Perfekt om du verkligen steka på stränderna under högsäsongen. I septemer och oktober så är det lite lägre säsong, men vädret håller sig mycket fint. Även denna tiden på året kan du slappa på stränder och inte behöva vara orolig för att frysa. Under hösten finns det chans för tempraturer upp mot 30 grader, men brukar främst stanna runt 25-26 grader.

Billiga flygresor till Valetta

Hitta billiga flyg som tar dig direkt till Valetta. Väl där kan du shoppa, beskåda vackra byggnader och medeltida fästningar. Det är bara lite av mycket som du kan göra i en av Europas vackraste huvudstäder. Valetta är speciellt känt för sin härliga kultur. Denna kultur är självklart inspirerad av medelhavet. Så passa på att boka din resa till Valetta redan idag!

Leave a Reply